en herlig ferie i lejet lejlighed i Florida Læs mere om vor Florida lejlighed her

 

Her er lidt ekstra bonus information omkring Florida, udflugter, shopping muligheder  etc.

Key West: Til Key West kommer du hurtigst ad Turnpike. Kør på ved Commercial West. På den første key "Key Largo" finder du "John Pennekamp Coral Reef", hvor der er mulighed for ture med både med glasbund, snorkel dykning fra katamaran samt leje af både. Husk også når du kører længere sydpå at gøre afstikkere væk fra hovedvejen - ind på de små sideveje - her er dejligt.  Ønsker du at overnatte på turen så husk at priserne er dyrest i selve Key West. 

Orlando: Det er en god ide at køre ad Florida`s Turnpike (Motorvej) når du skal til Orlando (Disney World etc.). Det koster nogle dollars, men betyder at turen kan foregå uden stop. Der findes flere tilkørsler til Turnpike tæt ved lejligheden (se kort).Det tager ca. 3 - 4 timer at køre til Orlando - afhængig af trafikken - kør tidligt om morgenen.

Florida´s Turnpike: Når du kører på turnpiken er der betalingsstationer undervejs (toll boots). Her skal du betale for næste strækning. Der findes et brobizz system, SunPass, som kan benyttes hvis bilen er udstyret med en SunPass bizz. Spørg udlejningskontoret om denne findes i din lejede bil, hvis det er tilfældet kan du køre gennem denne port og du får regningen fra udlejningsselskabet. Hvis ikke, skal du betale ved betalingsstationen før videre passage.

Om at køre bil i USA: Du skal være opmærksom på at de fleste biler i USA gar automatgear. Efter en kort tilvænning går det fint - du opnår høst at komme til at bremse et par gange, når du vil koble ud. Den største forskel findes i kørselsadfærden - selvom det også er forbudt at overhale indenom, er det en meget udbredt ting, derfor hold din bane, og skal du skifte kørebane, så kig dig godt for - selv ved et skift til en venstre bane. Der er næsten ingen cyklister, så højresving går som regel fint uden stop.

Stranden: En særdeles lækker strand finder du ved at køre ad East Atlantic helt i bund. Her ligger Pompano Beach, som er tildelt ”Blue Wave Award” for top miljø og forhold med livreddere og alle faciliteter. Der findes parkeringspladser lige overfor indgangene til stranden – enten med parkometre eller betaling i automat for en parkeringsbillet – du kan betale pr. time. Der er nyanlagt en dejlig strandpromenade med cykelstier og fortove.

Krydstogter: Når du er i Florida - så er det nærliggende at bestille et krydstogt i forbindelse med dit ophold. Du kan både bestille et ugelangt krydtogt, hvor du kan nå helt til Haiti eller det tidligere Dansk Vestindien eller måske sejle en endags- eller todages tur til Bahamas. Der afgår krydstogter fra både Fort Lauderdale og Miami. Du kan læse mere her

Golf: Florida er enhver golfers paradis. Der findes næsten en golfbane for hvert træ. Det er let at komme til at spille. Man går blot ind og betaler sin fee – og så er man i gang. Kvaliteten af samtlige baner er utroligt høj og i nærheden af lejligheden findes ca. 10 baner. Den nærmeste ligger "på den anden side af vejen".

Underholdning: I Florida har du chancen for at se virkeligt store shows. Alle de kendte kunstnere besøger staten med jævne mellemrum og det er meget professionel underholdning. Du kan bestille billetter hjemmefra - eller når du er ankommet. De nærmeste steder, der byder på sådan underholdning er Seminole Hard Rock Café & Casine i Fort Lauderdale (drevet af seminole indianerne) - se deres program her - eller Broward Center for Performing Arts - se deres program her.

Et af de største 3D IMAX biografteatre teatre i verden findes i Fort Lauderdale (15 min. fra lejligheden). De viser 3D film på kæmpeskærm - det er som at være der - en stor oplevelse. Se deres prigram her. Sammen med IMAX teatret findes et eksperimentarium for børnene. 

Valuta: Generelt modtager alle forretninger Diners (Discover), MasterCard og Visa, som er de mest udbredte kreditkort. Du kan også hæve kontanter i alle ATM maskiner – sådanne findes fx udenfor alle Publix forretninger.  Vær opmærksom på at det koster et gebyr.

Billeje: Florida er den billigste stat i USA at leje bil i. Der skal betales med kreditkort for lejen. Det er en god ide at bestille hjemmefra. Nogle gange kan der spares store summer ved at forudbetale lejen. Kommer du til Miami – findes de fleste biludlejningskontorer ved at tage det lille tog fra ankomsten direkte til Car Rental Center. Du kan også tage toget når du afleverer bilen og skal tilbage til afgang.

Husk den specielle regel vedr. benzin på udlejningsbiler. Hvis du ikke fylder helt op ved aflevering af bilen til udlejningsselskabet, vil de opkræve dig uhyrlige summer per gallon manglende benzin (helt op til 6 dollars per gallon). Hvis du fylder godt op ved vor lejlighed – så holder nålen sig på "fuld tank" helt til Miami Lufthavn.

Røde trafiklys: Det er tilladt (men på eget ansvar) at køre frem for rødt lys i Florida - når man skal dreje til højre. Skilte gør opmærksom på når det ikke er tilladt i specielle kryds.

Fern Forest Nature Center: Lige bag lejligheden ligger en gratis fornøjelse – en vandretur i en naturpark "Fern Forest", som er meget smuk og indeholder en del af den oprindelige vegetation i Florida. Kør til venstre ad Lyons Road, her ligger indkørsel til parken til venstre lige før frakørsel til Atlantic Blvd East. 

Indkøbscentre: Der findes en del "Malls", men bedst og billigst er det at handle er ved "Sawgrass Mills", som er en af USA's største "Outlet Mall" - dvs. forretninger, som sælger til fabrikspriser. Her kan du købe alle mærkevarer til meget billige priser. Du kører mod syd ad NW 31st Ave. og drejer til højre ad Sunrise Blvd. Ca. 8 miles ude finder du indkørsel til "Sawgrass MIlls" - lige efter at du har passeret "Flamingo Road".

Flea Market: På hjørnet af NW 31st Ave. og Sunrise Blvd. ligger Florida's største loppemarked "The Swap Shop" - her kan du handle til meget billige priser. Hold øje med kvaliteten idet det ofte er 2. sortering, der sælges. På søndage er der også private salgsfolk på loppemarkedet. For børnene er der gratis stort cirkus på området. Om aftenen er der friluftsbiograf på området.

Fødevarer: Disse kan købes i Publix, som er at sammenligne med Irma eller SuperBest – der findes Publix Markets overalt, men den tættest på når du ved at køre ud af området. Kør lige over NW 31st Ave ad McNab Road mod øst. Ved det første trafiklys drejes til venstre og ca. 400 meter oppe ad denne vej ligger Publix at Palm Aire – en god forretning med kvalitetsvarer. Køretid ca. 5 min. Kan også købes i Walmart (se nedenfor)

Tøj. fødevarer og meget mere: Dette kan købes i WalMart Supercenter – en kæmpestor forretning (minder om Bilka). Kør ud af området. Kør til venstre i  lyskrydset ved NW 31st Ave og fortsæt til næste lyskryds. Her drejer du til venstre ad Atlantic Avenue. Efter endnu et lyskryds kommer du til et stort indkøbsområde på højre side. Her drejer du til højre og kører ind til WalMart Supercenter. Køretid ca. 10 min.

I samme område som WalMart ligger også en Marshalls forretning (Outlet) - denne kan absolut også anbefales for billige sko og mærkevaretøj. Også Walgreens (drugstore og apotek) og Staples (kontorudstyr og elektronik) samt Ross (tøj etc.) samt forskellige smårestauranter findes i dette område.

Tøj og sko (mærkevarer): Dette kan købes i Burlington Coat Factory, som har en outlet store i Margate. Her kan du købe kvalitetstøj til en billig penge. Kør ud af området. Drej til venstre ved lyskrydset  ad NW 31st Ave mod nord. Fortsæt lige over Atlantic Ave. mod nord indtil du kommer til Sample Road (ca. 3 km). Du drejer til venstre ad Sample Road og fortsætter til du passerer under en motorvejsbro (Turnpiken). Ved første trafiklys efter broen drejer du til højre ad Turtle Creek Drive og ca. 200 meter nede ligger Burlington Coat Factory inde i en Plaza på venstre side. 

Byggemarkeder. Der findes både Home Depot - (ligger på State Road 7) og LOWE´s (liiger lige overfor Burlington Coat Factory (ovenfor).

Legetøj: Der ligger en TOYS`R`US lige når du drejer om hjørnet på Turtle Creek Drive (på vej til Burlington Coat Factory.

Vil du besøge en rigtig amerikansk Mall: En sådan er Coral Square Mall. Kør ud af området. Kør til venstre i lyskrydset ved NW 31st Ave (mod nord) og fortsæt til næste lyskryds. Her drejer du til venstre ad Atlantic Avenue (mod vest). Fortsæt ad Atlantic og efter passage af Stateroad 7 (441) fortsætter du mod vest ad Atlantic – efter nogle kilometers kørsel kommer du til Coral Square Mall umiddelbart efter Riverside Dr. (på højre side). Skilte viser vej til mall og diverse forretninger (Macys, JCPenney, Sears, Dillards etc.). Der er masser af parkeringsmuligheder. Køretid er ca. 15 min. afhængig af trafikken.

Vi har medtaget et par links til golf, attraktioner og vejr
dem finder du her >>>>

 

Udflugt til Key WestDisney worldStranden ved Pompano BeachTag på krydstogtBesøg Hard Rock CafeHnet bil på Car Rental CenterSawgrass MillsTag på Swap Shop MarkedKøb fødevarer i PublixKøb hos WalmartKøb mærkevarer i BurlingtonTOYS