en herlig ferie i lejet lejlighed i Florida Læs mere om vor Florida lejlighed her

 

Lidt om lejligheden

Lejligheden er beliggende i "Gardens at Palm Aire" - et særdeles børnevenligt amerikank residential area med lave komfortable 2-etagers huse med en lejlighed i stue etagen og en på 1. sal. Vores lejlighed ligger på 1. sal på adressen:

505 Gardens Drive
Apartment No.204
Pompano Beach, Florida 33069
USA.

Vores lejlighed indeholder alle moderne faciliteter. Her er aircondition, vaskemaskine, tørretumbler, mikroovn, KabelTV og stereoradio. Der er ligeledes installeret trådløst internet
i lejligheden. Der er privat parkeringplads foran lejligheden. 

Telefon: Der er ikke telefon i lejligheden. Vi har haft telefon, men da ingen anvendte den - opgav vi telefonen. Du opfordres til at anvende din mobiltelefon - eller Skype, som kan køre på vort internet (www.skype.com).

Parkeringskort:
Ved ankomsten finder du under måtten til huset et grønt parkeringskort, som du skal sætte på bakspejlet på bilen under hele opholdet.
Alle biler, der holder parkeret foran husene uden parkeringstilladelse risikerer at blive trukket bort, og kan så hentes hos firmaet mod betaling af alle afgifter for dette. Skulle du ankomme og du ikke finder parkeringskortet (er aldrig sket) kan et kort hentes hos administrationen ved poolen næste morgen. Din bil kan så parkeres på pladsen ved pool området natten over, her kræves ingen tilladelse.

Parkeringsplads: Vi har egen parkering lige uden for indgangsdøren - det er den
næstsidste plads og er din under hele opholdet. 

Sikkerhedsvagt: Der er sikkerhedsvagt i området om aftenen og hele natten. Vagten findes ved pool området og overvåger herved ind- og udkørsel for din sikkerhed. Fænomenet er amerikansk og skyldes ikke stor kriminalitet i området, men et krav fra beboerne.

Kontaktperson: Vi har lavet aftale med Albert Perriello (Al) i 501 Gardens Drive Apartment 101 om at han kan kontaktes ved eventuelle problemer. Han har nøgle til lejligheden og postkassen. Al sprøjter regelmæssigt mod insekter i lejligheden. Al har telefonnummer
954 597 6053.

Nøgler: Den udleverede nøgler skal benyttes til indgangsdøren. Der kan både låses i nederste og øverste lås. I lejligheden (i skuffen under fjernsynet) ligger et nøglebundt med en en elektronisk nøgle (den grå plastikdims) samt en "ID-tag" påhæftet en rød snor. Den elektroniske nøgle er en fællesnøgle, som skal anvendes ved adgang til tennisbanerne, fitness center og  swimmingpoolen. HUSK at lægge nøglen tilbage i skuffen under fjernsynet når du checker ud. Skulle du ved uheld miste den elktroniske nøgle bedes du kontakte administrationen ved poolen - de kan (mod betaling) hjælpe dig med at få en ny nøgle. Er der problemer - så bed Al om at hjælpe. Som bevis på at du bor i lejligheden - kan du vise det "Letter of Introduction" du får tilsendt.


Tennisbaner:
Disse kan benyttes når de er ledige, der skal ikke foretages listning før brug. Er der ventetid - er spilletiden fastsat til en time. Der findes tennis-ketchere i rummet ved altanen. Er du lidt øvet - så tag dine egne med - eller køb dem i USA - prisen er rimelig. Tennisbanerne er åbne fra kl. 07.00 - 22.00.

Swimming Pool: Denne kan kan benyttes fra ”DAWN” til ”DUSK” (daggry til tusmørke). Der findes omklædnings- og baderum ved poolen (den elektroniske nøgle åbner). Poolen er konstant opvarmet - sommer og vinter og holder en temperatur på omkring 27 grader.

Altanen: Der findes borde og stole i rummet ved siden af altanen. Her placerer du møblerne igen ved afrejse - Florida kan have kraftige vinde og det er ikke hensigtmæssigt at have møbler stående ude, når der ikke er nogen i lejligheden. Det er ikke tilladt at tørre tøj på altanen – og er heller ikke særligt effektivt pga. den høje luftfugtighed.

Fodring af ænder: Der findes mange ænder i området. I modsætning til i Danmark er det forbudt ved lov at fodre ænderne. Amerikanerne er meget på vagt over dette og der idømmes bøder ved anmeldelse.

Hårtørrer: USA anvender 110 Volt - der findes 110 volt hårtørrer i skabet på badeværelset. Hvis du medbringer andre ting som kræver strøm kan specielle stik til "USA strøm" købes hjemmefra eller i området på Flea Market (se senere).

Linned:
Alle nødvendigheder findes i lejligheden - både lagner, sengetøj, viskestykker og håndklæder.

Introduction Letter: Det udleverede Introduction Letter kan vises til Inspektører eller sikkerhedsfolk i området ved behov. Ved problemer med nøgle etc. - kan Al kontaktes.

Radioanlæg: Dette findes i lejligheden 

Støvsuger: En effektiv amerikansk model - en "Dirt Devil" gemmer sig i skabet ovenfor trappen.

Rengøring: Du bedes venligst foretage slutrengøring af lejligheden, således at du efterlader den i pæn stand.

Kabel TV: Lejligheden er forsynet med kabel TV. Der er 72 kanaler på TV. CNN og flere sportskanaler findes tilgængelige. På kanal 27 findes ”The Weather Channel”. Her kan du se vejrudsigten flere dage fremover. For børnene er der Disney Channel, som sender Disney tegnefilm og andet rart hele døgnet.

Køleskab/fryser: Strømmen tændes og slukkes i sikringsskabet i køkkenet. Kommer der ikke gæster efter dig - bedes du tømme køleskab og fryser - og vigtigt: Lade dørene stå åbne, så der ikke kommer mug i skabet. Du kan skal anvende grøntsagsskufferne som blokering mod lukning.

Hovedvandhane: På gavlen af huset (nedenfor badeværelses-vinduet) i jordhøjde findes lejlighedens hovedafbryder for vand. Der findes 2 haner - vores er den øverste til venstre. Der åbnes og lukkes her for vandet ved ankomst og afrejse.

Vasketøj: Når du ankommer til lejligheden kan der ligge sengetøj og håndklæder til vask i vaskemaskinen. Det er fra de forrige lejere.Ofte afgår flyene tidligt fra Florida for at nå forbindelse tilbage til Skandinavien - derfor kan de forrige lejere være i en situation, hvor de ikke har kunnet nå at vaske og tørre tøjet.  

Reparation af air condition og hårde hvidevarer: Skulle uheldet være ude, kontakter du enten mig i Danmark eller Al, de vil sørge for at tingene bliver fikset.

Elektricitet: Sikringsskabet er placeret på væggen i køkkenet og alle sikringer skal være slået til under opholdet. De med rødt mærkede sikringer (air conditioning) skal altid være slået til - også når du forlader lejligheden.

Damp strygejern og strygebræt: Begge dele (110 volt) findes  i skabet ovenfor trappen.

Udlejningsperiode: Denne løber  fra lørdag til lørdag kl. 12.00. Hvis der ikke kommer andre i lejligheden kan perioden ændres.

Tropevifte (Tropical Fan): Bliver det for koldt med aircondition slået til - kan du slukke for denne og tænde for trope-viften i loftet - den køler behageligt.

Aviser:
Det er en god idé at købe en avis for at se tiilbud og andre reklamer.
Hver fredag er der anmeldelser på nye film i biograferne. Den lokale avis er Sun Sentinel.  

Tæpperensning: Tæppet i soveværelser renses mindst 2 gange om året. Kommer der pletter på tæppet – så tag venligst en klud med sulfo og fjern pletterne så godt som muligt – det holder en rimelig standard.

Meldug på bade-værelset
Florida har et fugtigt og varmt klima. Dette betyder at der kan dannes meldug mellem flisernes fuger på badeværelset. Disse ses ved at fugerne bliver sorte. Det er nemt at fjerne – tag lidt ”bleach” eller klor (står som regel en flaske i huset) og påfør fliserne dette i fugerne. Melduggen forsvinder næsten øjeblikkeligt. Der kan evt. tørres efter med en klud eller køkkenrulle for at opnå et 100% resultat.

Noget om Air Condition
Panelet for operation af air condition sidder på væggen i spisekrogen. Dette består af øverst en hygrostat (kontrollerer luftfugtighed) og selve Air Condition Termostaten (under hygrostaten). Der skal indstilles på følgende måde:

Når lejligheden er beboet:
Drej hygrostat (den øverste) til ON og aircondition starter automatisk. Air Condition Termostat (den nederste)  viser den aktuelle temperatur i lejligheden. Denne kan reguleres ved at trykke på den venstre knap (der bliver køligere) eller på den højre knap (der bliver varmere). Temperaturen reguleres med 1 grad per tryk.

De to pinde nederst på termostaten indstilles som følger:

Den venstre pind: Skal stå på "AUTO FAN"
Den højre pind: Skal stå på "COOL". Skulle der blive køligt i lejligheden kan pinden flyttes til "HEAT" og der sendes nu vame ud i lejligheden (har ikke været brugt). 

Når lejligheden er ubeboet:

Drej hygrostat til 65% og Air Condition Termostat temperaturen på 27 grader.        

Tager du på længere ture/udflugter (Orlando eller Key West) beder vi dig venligst om at tænke på miljøet (og elregningen) og du bør da slå air condition fra således at kontrollen står som beskrevet i “Når lejligheden er ubeboet” ovenfor.                                

VIGTIGT ! Generelt om air condition:

Hold alle døre og vinduer lukket når a/c er slået til - ellers kan automatikken ikke klare det.


Swimming poolen
Swimming Poolen kan benyttes af alle gæster i
lejligheden - den kan benyttes fra kl. 07 til kl.
17.


Der er stier for spadsereture
Der er smukt i dte velplejede områdeMotionssti
Gode muligheder for motionStore soveværelse
Der er 2 soveværelser i lejligheden


Tennisbaner

Der er plads til en gang tennisSøen
En flot morgentur i varmen ved søen i områdetParkeringsplads ved lejligheden
Parkeringspladsen ved huset. Den røde bil
holder på vores plads


Køkken med morderne faciliteter
Køkkenet indeholder opvaskemaskine, mikro-
ovn, vaskemaskine og tøretumblerSiden af huset
På siden af huset findes hovedvandhane


Kanalen
Kanal, der løber gennem området og sørger for vand til vanding af hele det grønne område.


Basket
Her kan du træne basket